Bruggen slaan T.a.v. Mark Rutte en Diederik Samson Posted by Apollo Solaris on mei 25, 2014 in Disclosure, Nieuws, Over mij, Teamwork | 12 comments

Eerst een korte toelichting. Net zoals de brief aan de heer Pechtold heb ik in 2014 ook een brief geschreven gericht aan Mark Rutte en Diederik Samson met wederom het zelfde advies. Lees het met een OPEN MIND…..
De reacties die daarna door mij zijn gedaan laat ik achterwege. De reden leg ik uit in de eerste post geplaatst op deze site dit jaar 2018. Dan volgt nu de brief.

Beste Mark en Diederik,

Mochten jullie nog helemaal niets van Apollo vernomen hebben dan volgt hier een op zich zachte maanlanding. Met andere woorden we gaan het rustig aan doen. Het is zondagmiddag en uiteindelijk is het de bedoeling om bruggen te slaan net als in het REGEERAKKOORD van alweer een poosje geleden. Maar ook voor jullie de zelfde inleiding als de brieven aan Ivo, Lodewijk en Jeroen die op deze site staan.

Aan Mark heb ik al wat BRIEVEN gestuurd maar ik ben niet de enige. HIER staat wel een hele mooie en iemand anders die jou Mark alweer een tijdje geleden heeft benaderd betreffende een aantal serieuze issues staat HIER. Ik heb een beetje het vermoeden dat als er vroeger op school aan verstoppertje spelen gedaan werd jij van de aardbodem verdwenen was.

Wat ben jij een kei!  Je past wel tussen die drie kleine aapjes. Je weet wel HOREN ZIEN EN ZWIJGEN. Ik denk dat we daar verandering in aan moeten gaan brengen wil je mee met het hele verhaal. Anders moet ik je toch echt vragen om het veld te ruimen, want mensen die langs de zijlijn blijven staan daar hebben we niet zo heel veel aan. Dan zinkt het schip toch echt en dat gaat niet gebeuren. Dus beste Mark, stap uit je schaduw en ga wat doen.

Beste Diederik, Ik heb ooit een artikel gelezen en dat staat HIER  Je reageerde via Twitter en je was ontroerd. Met andere woorden je hebt je hart op de juiste plaats. Ik denk dat als we verder willen komen dat we mensen nodig hebben die met hun hart kunnen denken en handelen en die niet alleen vanuit het hoofd de beslissingen nemen zoals in DIT ARTIKEL. De terugkeer van de gehele mens.

Ik heb dus eigenlijk een verzoek aan jou. Kun jij daar de koppen een beetje bij elkaar krijgen? Want niet om het een of ander maar als ik in iemand vertrouwen heb ben jij het wel. En als je een beetje gaat lezen wat ik allemaal schrijf dan zal het je opvallen dat ik niet aan vriendjespolitiek doe. Met andere woorden, als ik iets zeg dan meen ik het ook. In de brieven die gericht zijn aan je collega’s staat wat de bedoeling is. Het roer moet echt om. Dus niet alleen bruggen bouwen maar een hele nieuwe samenleving met nieuwe normen en waarden. Met andere woorden,

A WORLD where only is room for: love & light, compassion and compassionate, respect and equality, from softness and equality, as it was originally intended”.

Suc6! ~Hartelijke groet,  Frank Buijs

Published by Frank Buijs

A job to do.

2 Replies on “Bruggen slaan T.a.v. Mark Rutte en Diederik Samson Posted by Apollo Solaris on mei 25, 2014 in Disclosure, Nieuws, Over mij, Teamwork | 12 comments

 1. In de brief verwijs ik naar een artikel dat heet “Stop met denken!” Omdat het wel een aardig artikel is en de originele link niet meer werkt plaats ik het hier in deze reactie.
  Stop met denken! | Do more than just exist!
  Posted by Apollo Solaris on nov 24, 2012 in Over mij | 10 comments
  Het hieronder vermelde artikel ” Stop met denken!” heeft in februari 2008 gestaan in het blad VVP (weekblad voor financiële dienstverleners). Het artikel is destijds geschreven door Ivo Valkenburg. Ik heb Ivo expliciet om toestemming gevraagd om dit artikel hier te mogen publiceren. Het artikel heeft mij destijds geïnspireerd. Met name de gedachte dat het tijd wordt voor terugkeer van de hele mens. (zie artikel hieronder). Ik heb een aantal links toegevoegd mocht je meer informatie betreffende de beschreven personen en de gehanteerde termen willen lezen. In de zomer van 2008 ben ik voor mijzelf begonnen. In eerste instantie met het geven van spinninglessen, wat ik nog steeds doe en later mijn oorspronkelijke werk dat ik tot dat jaar in loondienst had gedaan, het geven van hypotheekadviezen. Mijn drie kinderen vertrokken voor een periode van 3 jaar naar Curaçao met hun moeder en haar nieuwe man die daar tijdelijk een baan kreeg aangeboden. Daardoor heb ik een wellicht een radicale keuze gemaakt door op een camping te gaan wonen. Ik heb mijn huidige woning destijds verhuurd en ben op de camping blijven wonen. De foto die je HIER ziet was mijn verblijf voor 12 maanden. In oktober van dat jaar toen de herfst aanbrak besloot ik om er te blijven. De vouwwagen is toen verhuisd naar een andere plek op de camping, meer beschut. Omdat de winter voor de deur stond heb ik samen met een goede vriend een houten vloer van pallets gemaakt met daartussen stro en afgetimmerd met houten planken. Als laatste een dik kleed met daarbovenop een ZIBRO KAMIN kachel om het ook tijdens extreme kou behaaglijk te kunnen krijgen. De koudste nacht in dat jaar was min 22 graden! In deze periode heb ik André Verdonk leren kennen. Hij runt samen met Anke van Mourik de camping “tussen Hemel en Aarde”. Ik kan nu zeggen dat dit jaar op de camping mij gevormd heeft voor de rest van mijn verdere leven. In 1996 heeft André een boek geschreven met de Titel ” Vrijheid in verbondenheid door Kleur bekennen”. Hij heeft hiervan 60.000 exemplaren laten drukken en deze zijn destijds verspreid. Over de inhoud later meer. Terug naar het artikel dat de inspiratie is geweest voor wat ik nog ga schrijven. Een dienaar van de inspiratie vanuit ons hart; Iedere gedachte die je uitzendt, iedere handeling ooit gedaan, keert tot je terug. Wat je zaait zul je oogsten!
  Stop met denken!
  Ze bestaan nog steeds. Ook in de wereld van de financiële dienstverlening. De echte realisten. Meestal echte mannen of niet zulke vrouwelijke vrouwen. Puur rationeel. Gezond verstand. Heldere denkers. Goed georganiseerd met massa’s handboeken, normen,procedures,regels en andere vormen van voorschriften. Gaan graag met je in discussie over wat goed of fout is. Hebben hun privé-leven netjes gescheiden van het zakelijke leven. Hebben niet zoveel met dat opkomende gedoe over gevoel en spiritualiteit. En ze zijn o zo allergisch voor zweverigheid. Het denken, doen en laten komt vooral voort uit de stem van het hoofd.
  Lieve rationalisten! Het hoofd weet niets! Het is de hoogste tijd om wakker te worden! De Deense wetenschapsjournalist Tor Norretranders ontrafelt al in 1999 in zijn boek ‘HET BEWUSTZIJN ALS BEDRIEGER’ de mythe van het rationeel denken. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, controleert ons bewustzijn maar heel weinig van wat we doen, denken of voelen. In verhouding tot de totale menselijke waarneming speelt het slechts een zeer beperkte rol. Onze hersenen gooien gigantische hoeveelheden informatie weg om ons in staat te stellen de wereld om ons heen te begrijpen. Dat kost tijd, ons bewustzijn holt daarom achter de feiten aan: als een baseballspeler zou nadenken over de zwaai van zijn knuppel zou hij nooit de bal raken. En wat de mens als bewust ervaart is bovendien een interpretatie van de werkelijkheid: een simulatie, een illusie.
  Onlangs deed Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen, hier nog een schepje bovenop. Dijksterhuis legt uit waarom nadenken vaak helemaal niet helpt bij het nemen van beslissingen. Hij beschrijft hoe de verwerkingscapaciteit van ons bewustzijn maar een fractie is van onze totale capaciteit. We kunnen onbewust 200.000 keer zoveel verwerken als bewust. Oei, wat zweverig, maar wel harde feiten. Als het om de verwerkingscapaciteit gaat, is ons onbewuste een moderne computer, en ons bewustzijn niet meer dan een lullig ouderwets telraam, aldus Dijksterhuis.
  Slimme rationalisten! Dan komt nu de uitsmijter! De neurofysioloog Benjamin Libet ontdekte tijdens wat experimenten dat ons gedrag wordt ingezet door ons onbewuste. En wij maar denken dat wij met ons volle verstand beslissingen nemen. Niets is minder waar. Ons bewuste neemt een ‘beslissing’, een paar milliseconden nadat het onbewuste al lang besloten heeft het gedrag uit te voeren. De bewuste beslissing is dus niet meer dan een schijnbeslissing!
  Geen wonder dat gerenommeerde kenniscentra steeds meer op zoek gaan naar de rol van persoonlijke ervaringen, intuïtie en intentie. Zowel the Harvard Business School als Insead, de meest toonaangevende business school van Europa, komen na diepgaand onderzoek tot de conclusie dat meditatie en intuïtie tot de beste instrumenten behoren als het gaat om succesvol leiderschap in de 21steeeuw. Doe minder en bereik meer. Onze ‘eigen’ Business Universiteit Nyenrode lanceerde over dit thema zelfs een nieuw magazine. Elk kwartaal kunnen we daarin lezen over de SPIRITUALITEIT VAN HET ZAKENDOEN. U kunt ook het laatste boekje van Kees Dullenmond lezen ( ‘Meer is minder’). Ook dan begrijpt u dat het kompas van ons vlijtige denken alleen op den duur de wereld zal doen ondergaan. Het is tijd voor de terugkeer van de hele mens. Met naast het hoofd (IQ), ook nog de rest van het lichaam ( EQ) en een ziel ( SQ).
  Langzaam maar zeker gaat ons denken weer de plaats innemen die het toebehoort. Een dienaar van de inspiratie vanuit ons hart. Uiteraard tieren de geesten van Copernicus ( onderzoek en ratio gaan boven spiritualiteit’), Galilei ( ‘wetenschap dient zich te beperken tot wat meetbaar is’), Bacon ( ‘het doel van de wetenschap is de natuur te onderwerpen’) en Newton ( ‘als je weet hoe iets werkt, kun je het ook besturen en beheersen’) nog volop in het bedrijfsleven rond. Toch zegt dat weinig over de toekomst. Volgens het bureau Trendslator waren blingbling, botox en bimbo’s de drie b’s van de afgelopen jaren. Voor de komende jaren gelden er drie anderen: bewust, betrokken en betekenis. Dus als je wilt blijven denken: doe het dan in elk geval met gevoel!.

 2. Question: What is your comment on yet another surge of spy hysteria in the Netherlands?

  Maria Zakharova: It is just another outburst of spy mania in the Netherlands and an attempt on the part of a certain segment of that country’s political establishment and the collective West as a whole to spoil bilateral relations with Russia. It is a hobby horse for the Rutte government in its diverse reincarnations. Obviously, the Dutch authorities cannot invent anything better. Just think of all the fantastic and odd assertions regarding Russia that we have heard since 2014.

  In their latest screed (which the Dutch have created jointly with their Belgian brethren and clearly this was done with the involvement of both countries’ government authorities), the local media did not hesitate to publish personal data of Russian diplomats and their family members. Apart from Russophobia and spy mania, there is a clear disdain for the elementary norms of morality, practice and law, let alone the canons of diplomacy and journalist ethics.

  We are sorry to state that publications of this sort tally with the Dutch authorities’ general Russophobic policy. It is absolutely obvious that the Kingdom goes out of its way to remain at the vanguard of the Russophobic forces in Europe. We see this as a clear attempt to divert the attention of the pragmatic Dutch from real problems besetting their country and put the blame for the existing and future hardships on “Russian spies.”

  Back to top

  Question: During her October 18, 2022 briefing for foreign journalists, US Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs Karen Donfried said that there was nothing in Russian actions to suggest a desire to engage in good-faith negotiations. Washington believes that this war will end at the negotiating table. What is your take on the statements by the United States that Moscow must indicate that it is ready to engage in good-faith dialogue?

  Maria Zakharova: It would be interesting for us to learn during what talks we failed to act in good faith, as she sees it. If she believes that we have not been engaging in any specific negotiations in good faith, we need to know what they are and determine the specific elements in the negotiating process they believe to be inappropriate.

  If this is just a general statement, they better look in the mirror. We have already mentioned the Iran nuclear deal today and the would-be good faith demonstrated by the United States as a negotiator on this topic. Do you remember the statements in the early 2000s on the need to bomb Iran, including by former National Security Advisor to the US President John Bolton? Later, they said even without bombing Iran they could only use force against this country. They sat down at the negotiating table, went on to sign a deal and voted for it in the UN Security Council. But after that, the United States withdrew from the deal, even though it lacked an exit mechanism, by simply saying that they did not want to know anything about it anymore and did not hear about the UN Security Council resolution. The US later returned to the deal. When the negotiations resumed on equal terms, the US once again reverted to undermining the talks and interfering in Iran’s domestic affairs to push through its agenda. This is all about the United States. After that, they criticise us for the way we engage in talks. We have other examples of talks and the way the US engages in them. Take the climate: one day they are in, the next day they are out, they refuse to talk, and then change their mind. I can also mention the missile defence talks. In what talks have we not been forthcoming?

  Back to top

  https://www.mid.ru/ru/press_service/spokesman/briefings/1834459/?lang=en#103