En Nu ?

Vandaag is het dinsdag 6 juli 2021 en ik wil nog wat kwijt. Ik wil het kwijt omdat ik het kwijt wil ongeacht of het zin heeft. Als het voor mij goed is is het goed. Heel simpel eigenlijk want ik ben het kwijt….

Eind 2011 ben ik begonnen met schrijven en alles wat ik schreef, had en heeft betrekking op de tijd waarin we nu leven. Hectische tijden. Voor mij waren het destijds hesctische tijden maar ik kan me heel goed voorstellen dat destijds velen die gelezen hebben wat ik te melden had niet de zelfde mening zijn toegedaan. Ik heb daar alle begrip voor. Na bijna tien jaar heb ik ook veel moeten leren en dat wat ik geleerd heb ga ik nu met u delen. Nogmaals of het zin heeft is inrelevant. Schrijven is een geweldige uitlaatklep die helpen kan bij dat wat bij je vast zit te uiten. Ik denk dat daarom mensen boeken schrijven maar dat derzijde…

In 2012 ben ik zoals ze dat mooi in spirutuele kringen kunnen omschrijven “ontwaakt”. Ik ga u hier in deze blog niet uiteggen wat ontwaakt precies inhoud want een ieder geeft hieraan zijn eigen invulling en dat is goed.

Als ik zeg goed dan bedoel ik eigenlijk dat er geen goed of fout is. Voor mij is het goed en dat is precies waar ik deze blog mee begon.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is het volgende, een ieder van ons maakt beslissingen waarvan hij of zij van mening is dat het klopt. Ongeacht of de meningen die die wij uiten van buiten af gemanipuleerd zijn. Voor ons kloppen ze.

Dus eigenlijk wat ik kwijt wil is, dat ik het u die dit leest niet kwalijk neem dat u niets anders kunt doen dan wat u nu doet. U neemt beslissingen die voor u kloppen. Of deze meningen en handelingen die daarop volgen de tand des tijds kunnen doorstaan is een volgend isssue maar is niet iets waar ik me nog langer mee bezig houd. Eigenlijk heel simpel, de tand des tijds zal het ons leren…

Ik wens u allen heel veel sterkste toe in de tijd die nu gaat komen.

Frank

Published by Frank Buijs

A job to do.

9 Replies on “En Nu ?

 1. Laat ik met u verder gaan en dat doe ik als volgt. Ik ga proberen een draai te geven aan de title van deze blog ” En wat nu ?” en dat waarmee ik afsluit ” ik wens u allen”:……

  Ik begin met de laatste ” ik wens u allen”. Dit kan posititief alswel negatief worden opgevat. Het negatieve hoef ik denk ik niet nader toe te lichten. Waar ik me meer op focus is het positieve. Positief denken en daarop handelen is eigenlijk altijd goed. Zelfs als het tegen zit is er maar een manier om dat wat tegen zit om te draaien naar iets wat niet meer tegen zit en dat is positief zijn.

  Neemt niet weg dat dit niet altijd de meest eenvoudige weg is, maar het is de enige weg. Een negatieve denkwijze wordt alleen maar gevoed door nog meer negativiteit en uiteindelijk hebben we stress. Na stress komt oxidatieve stress wat resulteert in depressief. Na langdurige depressiviteit komt manisch depressief en dan is het balletje rond en gaan we hulp zoeken,…..

  Dan kom ik nu automatisch bij ” wat nu ?” . ” Wat nu ” heeft betrekking op het feit dat ik u succes toewens bij dat wat er aan zit te komen. Ik geloof dat er veranderingen aan zitten te komen en deze veranderingen hebben effect op alles en iedereen wereldwijd wel te verstaan. Wat ik weet is en dat heeft weer betrekking op dat iets zowel positief alswel negtaief kan worden opgevat.

  Wij houden niet van verandering. Wij hebben eigenlijk angst voor verandering. Want we weten niet wat er komt. Eigenlijk een beetje het verhaal van de welbekende ” comfortzone”
  Die ga ik u hier in deze reactie overigens niet verder toelichten. Ik geloof de meesten weten dondersgoed wat hiermee bedoeld wordt.

  Wat ik geloof is het volgende; De verandering komt van buiten af. Met andere woorden wij zijn gefocussed op hulp. Hier zijn we mee groot geworden, Het verhaal van Cradle to Grave…. ( ook zelf even opzoeken en daarbij kunt u het beste DuckduckGo gebruiken. is een zoekmachine maar dan een beetje anders.

  Enfin we gaan verder. Wat u naar mijn mening zult moeten gaan leren is zelf verantwoording te nemen. Het verhaal “Cradle to Grave” gaat vallen en er komt niemand die u de oplossing gaat geven. Diegenen die het gaan proberen bordduren verder op de aloude structuren die gebasseerd zijn op hierachie. Met andere woorden, ze zijn een verlengstuk van de bestaande machtsstructuur.

  Zelf verantwoording nemen is dat wat u zult moeten gaan leren en de antwoorden bij u zelf te gaan zoeken. Dus niet klakkeloos iets aanemen wat anderen u wijs maken. Een andere weg is er niet, Zolang de mensheid wacht op antwoorden kunt u wachten op de welbekende ” Sint Juttumus” ….

  Die gaat er niet komen. Antwoorden zoeken begint bij vragen stellen. Neem niet alles klakkeloos aan wat er op welke weg dan ook u wordt wijsgemaakt. Stel vragen en ga op zoek naar antwoorden die beter aansluiten bij dat wat u van binnen voelt. Velen van ons weten dat er iets niet klopt maar zijn niet bij machte de circel te doorbreken. Ik ben van mening dat er geen andere weg is. De circel doorbreken kan enkel en alleen als u zelf verantwoording leert te gaan nemen op letterlijk alles en u zichzelf niet meer verschuilt achter kreten zoals ” wat kan ik eraan doen” ” Het is zoals het is, wie ben ik om iets hieraan te kunnen veranderen”

  U kunt meer dan u denkt te kunnen….neem dat laatste maar van mij aan….

  Enfin dit was dat wat ik vandaag vrijdag 10 juli kwijt wilde. Ik vervolg dit verhaal maar ga nu eerst genieten van de zon en een biertje…( of twee haha)

  Goed weekend !

  Frank

 2. 🤍 There is very little bravery displayed to explore the unknown, we see the same lessons repeatedly taught because the student is not brave enough to graduate to the next grade.

  🤍 You are not finished when you are tired, you stop when you complete.

  🤍 Shut up and do it, nobody wants to hear about what you can do, they would like to see it.

  The NeighbouⓇs t.me/theneighbours2021 Ⓡ🤍🙏

  https://t.me/theneighbours2021/13261

  dig (ging) for truth

  https://freespoke.com/search/web?q=dig+%28ging%29+for+truth

  “Wokeism” and Today’s “Woke” Society….
  Great video.

  http://bit.ly/3WdEgAO

  https://t.me/davidebergeseQ/63355

 3. Zoals Pim zelf al aangeeft; De labels van de groepen zijn met een knipoog geschreven 😉

  DEZE MENSEN GAAN HET ZWAAR KRIJGEN

  We hebben intense jaren achter de rug. Maar voor mijn gevoel moet de ware crisistijd nog komen. En mensen gaan daar heel verschillend op reageren. Er zijn een aantal groepen mensen die het volgens mij erg zwaar gaan krijgen. En dat wil ik met je delen. De labels van de groepen zijn met een knipoog geschreven 😉

  Voor deze groepen voorzie ik grote uitdagingen:

  1 De ‘Super Sheeple’
  De mensen die vast blijven houden aan de leugens en propaganda. Die niet kunnen erkennen dat de prik absoluut niet veilig en effectief is. Die alles wat hen teveel is afdoen als ‘complottheorie’, vanuit de illusie dat het dan niet waar is. Zij blijven hun ‘herder’ (overheid, huisarts etc.) beschermen omdat zij hier hun (schijn)veiligheid uit halen.

  2 De ‘huppelkut spirituelen’
  Dat zijn de mensen met spirituele interesse, maar die spirituele inzichten (vaak onbewust) misbruiken om niet met hun pootjes in het Aardse leven te staan. Zij denken dat het super spiritueel is om zoveel mogelijk in de vrouwelijke energie te hangen, en weg te blijven bij de mannelijke energie. Het zijn de mensen die soms claimen in 5d te leven, maar eigenlijk gewoon bang zijn voor het Aardse leven en half uit hun lichaam hangend door het leven gaan.

  3 De ‘blafwappies’
  Dat zijn de wappies die alleen nog maar kunnen blaffen tegen alles in het leven, vaak omdat ze eigenlijk heel erg bang zijn. Net als een kef hondje (dat is iets heel anders dan een WEF hond 😉). Het zijn ook de wappies die alleen maar het negatieve kunnen benoemen, vaak verbitterd zijn geraakt en de verantwoordelijkheid voor hun gebrek aan levensgeluk buiten zichzelf plaatsen.

  Eigenlijk zijn het allemaal mensen die wegkijken van een deel van het leven.

  Wegkijken van de leugens en macht van de elite. Wegkijken van de schaduwkanten van zichzelf en de mensheid. Wegkijken van eigen verantwoordelijkheid in het creëren van veiligheid en levensgeluk.

  En we gaan een tijd in dat dit wegkijken niet meer mogelijk is. Omdat alles aan het licht komt.

  Er zijn ook mensen die het wél goed gaan hebben, ondanks de intense situatie. Om daar iets over te zeggen, kun je deze dynamieken gewoon omdraaien.

  De mensen die het goed kunnen hebben zijn de mensen die wél met hun pootjes in de Aardse realiteit durven te staan. Hun eigen schaduw aankijken én de schaduwkanten van de mensheid durven te zien. De mensen die op basis van wat er is, hartgedragen keuzes maken en anderen daarin inspireren. De mensen die wél verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levensgeluk en zichzelf geen slachtoffer blijven maken van omstandigheden.

  Wat nog mooier is, is dat iedereen stappen kan zetten in persoonlijke ontwikkeling.

  Want er is altijd ruimte.

  En je kunt ieder moment van jouw bestaan er voor kiezen om dingen anders te gaan doen.

  De weg naar binnen vanuit liefde voor jezelf en het leven, wordt altijd beloond. En het contrast tussen mensen die dat wél doen en mensen die dat niet doen gaat alleen maar groter worden.

  Durf te geloven in jezelf.
  Durf te stralen in een wereld waarin nog veel meer duister gezien gaat worden.
  Durf je licht in vrijheid in de wereld neer te zetten.

  Je hebt ongekende krachten en bent niet te stoppen in jouw missie. En de drempels die je tegenkomt zijn er alleen maar om jou daaraan te herinneren.

  Vergeet dat niet.

  Heb een magisch Nu,
  Pim Smit 💚

  Telegramkanaal Pim Smit (spiritueel leraar en channel):
  t.me/pimsmit

 4. 5 AMBULANCES

  In minder dan 45 minuten. In verschillende richtingen en op verschillende plekken. En dan zit je in de auto en weet je diep van binnen, dit zijn de signalen voor de oplettende mens.

  Twee dagen later liep ik ons straatje uit om onze hond uit te laten. Er stond een vrouw buiten op een oprit een sigaret te roken. Ze groette me, maar keek niet blij. Toen ik terugkwam stond op de oprit waar de vrouw had gestaan een ambulance.

  De signalen zijn overal. En die zijn er niet voor niets. Je weet het. Jij, prachtige ziel, jij weet wat er komt. En je wordt voorbereid.

  Maar dat is soms zo lastig.

  Geef ruimte aan wat het met je doet. Heb de moed om te voelen, en de wijsheid en kracht om niet te verdrinken in wat je voelt. Vanuit een observerende rol je emotie ruimte geven is onderdeel van je voorbereiding.

  Velen van ons hebben een rol in het gaan helpen van mensen die dat wat er komen gaat niet zagen aankomen. En velen van ons kunnen die rol vervullen doordat we nu ruimte geven aan emoties die voor anderen onbegrijpelijk of te spannend zijn.

  Laat je niet afleiden door mensen die nog in de ontkenningsfase zitten. Het gaat hier niet om goed of fout, het gaat om de kracht toelaten in jezelf om je eigen pad te volgen. En jij weet dat. Heel goed.

  In stapjes komt het dichterbij. De grootse doorbraak in het loskomen van de ketenen van op angst gebaseerde systemen.

  Voel jouw rol daarin.
  Voel jouw pad.

  Je bent niet te stoppen.
  Wij zijn niet te stoppen.

  Samen staan we sterk.

  Heb een magisch Nu,
  Pim Smit 💚

  Telegramkanaal Pim Smit (spiritueel leraar en channel):
  t.me/pimsmit