En Nu ?

Vandaag is het dinsdag 6 juli 2021 en ik wil nog wat kwijt. Ik wil het kwijt omdat ik het kwijt wil ongeacht of het zin heeft. Als het voor mij goed is is het goed. Heel simpel eigenlijk want ik ben het kwijt….

Eind 2011 ben ik begonnen met schrijven en alles wat ik schreef, had en heeft betrekking op de tijd waarin we nu leven. Hectische tijden. Voor mij waren het destijds hesctische tijden maar ik kan me heel goed voorstellen dat destijds velen die gelezen hebben wat ik te melden had niet de zelfde mening zijn toegedaan. Ik heb daar alle begrip voor. Na bijna tien jaar heb ik ook veel moeten leren en dat wat ik geleerd heb ga ik nu met u delen. Nogmaals of het zin heeft is inrelevant. Schrijven is een geweldige uitlaatklep die helpen kan bij dat wat bij je vast zit te uiten. Ik denk dat daarom mensen boeken schrijven maar dat derzijde…

In 2012 ben ik zoals ze dat mooi in spirutuele kringen kunnen omschrijven “ontwaakt”. Ik ga u hier in deze blog niet uiteggen wat ontwaakt precies inhoud want een ieder geeft hieraan zijn eigen invulling en dat is goed.

Als ik zeg goed dan bedoel ik eigenlijk dat er geen goed of fout is. Voor mij is het goed en dat is precies waar ik deze blog mee begon.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is het volgende, een ieder van ons maakt beslissingen waarvan hij of zij van mening is dat het klopt. Ongeacht of de meningen die die wij uiten van buiten af gemanipuleerd zijn. Voor ons kloppen ze.

Dus eigenlijk wat ik kwijt wil is, dat ik het u die dit leest niet kwalijk neem dat u niets anders kunt doen dan wat u nu doet. U neemt beslissingen die voor u kloppen. Of deze meningen en handelingen die daarop volgen de tand des tijds kunnen doorstaan is een volgend isssue maar is niet iets waar ik me nog langer mee bezig houd. Eigenlijk heel simpel, de tand des tijds zal het ons leren…

Ik wens u allen heel veel sterkste toe in de tijd die nu gaat komen.

Frank

Published by Frank Buijs

A job to do.

7 Replies on “En Nu ?

 1. Laat ik met u verder gaan en dat doe ik als volgt. Ik ga proberen een draai te geven aan de title van deze blog ” En wat nu ?” en dat waarmee ik afsluit ” ik wens u allen”:……

  Ik begin met de laatste ” ik wens u allen”. Dit kan posititief alswel negatief worden opgevat. Het negatieve hoef ik denk ik niet nader toe te lichten. Waar ik me meer op focus is het positieve. Positief denken en daarop handelen is eigenlijk altijd goed. Zelfs als het tegen zit is er maar een manier om dat wat tegen zit om te draaien naar iets wat niet meer tegen zit en dat is positief zijn.

  Neemt niet weg dat dit niet altijd de meest eenvoudige weg is, maar het is de enige weg. Een negatieve denkwijze wordt alleen maar gevoed door nog meer negativiteit en uiteindelijk hebben we stress. Na stress komt oxidatieve stress wat resulteert in depressief. Na langdurige depressiviteit komt manisch depressief en dan is het balletje rond en gaan we hulp zoeken,…..

  Dan kom ik nu automatisch bij ” wat nu ?” . ” Wat nu ” heeft betrekking op het feit dat ik u succes toewens bij dat wat er aan zit te komen. Ik geloof dat er veranderingen aan zitten te komen en deze veranderingen hebben effect op alles en iedereen wereldwijd wel te verstaan. Wat ik weet is en dat heeft weer betrekking op dat iets zowel positief alswel negtaief kan worden opgevat.

  Wij houden niet van verandering. Wij hebben eigenlijk angst voor verandering. Want we weten niet wat er komt. Eigenlijk een beetje het verhaal van de welbekende ” comfortzone”
  Die ga ik u hier in deze reactie overigens niet verder toelichten. Ik geloof de meesten weten dondersgoed wat hiermee bedoeld wordt.

  Wat ik geloof is het volgende; De verandering komt van buiten af. Met andere woorden wij zijn gefocussed op hulp. Hier zijn we mee groot geworden, Het verhaal van Cradle to Grave…. ( ook zelf even opzoeken en daarbij kunt u het beste DuckduckGo gebruiken. is een zoekmachine maar dan een beetje anders.

  Enfin we gaan verder. Wat u naar mijn mening zult moeten gaan leren is zelf verantwoording te nemen. Het verhaal “Cradle to Grave” gaat vallen en er komt niemand die u de oplossing gaat geven. Diegenen die het gaan proberen bordduren verder op de aloude structuren die gebasseerd zijn op hierachie. Met andere woorden, ze zijn een verlengstuk van de bestaande machtsstructuur.

  Zelf verantwoording nemen is dat wat u zult moeten gaan leren en de antwoorden bij u zelf te gaan zoeken. Dus niet klakkeloos iets aanemen wat anderen u wijs maken. Een andere weg is er niet, Zolang de mensheid wacht op antwoorden kunt u wachten op de welbekende ” Sint Juttumus” ….

  Die gaat er niet komen. Antwoorden zoeken begint bij vragen stellen. Neem niet alles klakkeloos aan wat er op welke weg dan ook u wordt wijsgemaakt. Stel vragen en ga op zoek naar antwoorden die beter aansluiten bij dat wat u van binnen voelt. Velen van ons weten dat er iets niet klopt maar zijn niet bij machte de circel te doorbreken. Ik ben van mening dat er geen andere weg is. De circel doorbreken kan enkel en alleen als u zelf verantwoording leert te gaan nemen op letterlijk alles en u zichzelf niet meer verschuilt achter kreten zoals ” wat kan ik eraan doen” ” Het is zoals het is, wie ben ik om iets hieraan te kunnen veranderen”

  U kunt meer dan u denkt te kunnen….neem dat laatste maar van mij aan….

  Enfin dit was dat wat ik vandaag vrijdag 10 juli kwijt wilde. Ik vervolg dit verhaal maar ga nu eerst genieten van de zon en een biertje…( of twee haha)

  Goed weekend !

  Frank

 2. 🤍 There is very little bravery displayed to explore the unknown, we see the same lessons repeatedly taught because the student is not brave enough to graduate to the next grade.

  🤍 You are not finished when you are tired, you stop when you complete.

  🤍 Shut up and do it, nobody wants to hear about what you can do, they would like to see it.

  The NeighbouⓇs t.me/theneighbours2021 Ⓡ🤍🙏

  https://t.me/theneighbours2021/13261

  dig (ging) for truth

  https://freespoke.com/search/web?q=dig+%28ging%29+for+truth

  “Wokeism” and Today’s “Woke” Society….
  Great video.

  http://bit.ly/3WdEgAO

  https://t.me/davidebergeseQ/63355