De rol van hulpverlener

Posted by Apollo Solaris on mrt 2, 2014 in Nieuws, Teamwork | 9 comments

De blog die ik vandaag plaats is er een die in 2014 geschreven is. Niet alles plaats ik, maar dat wat aansluit bij de tijd waarin we nu anno 2023 leven. Daarna plaats ik reacties van mensen die ook in dit proces zitten en wat weer aansluit bij dit verhaal.

Apollo Solaris

maart 29, 2014

Aan het begin van dit bericht verwijs ik u naar een blog en daar staat de volgende opmerking “Loslaten geeft vrijheid. Willen veranderen geeft strijd”

Dat klopt. Wat ik aan het doen ben is inderdaad een strijd. En het is geen gemakkelijke strijd dat kan ik u verklappen. Maar naast de strijd die ik voer laat ik ook los. Hierdoor breng ik mijn energie in balans want als ik alleen maar strijd zou leveren dan was ik er aan onderdoor gegaan. Ik denk dat we allemaal op zoek moeten gaan naar de juiste balans. Precies datgene wat we aankunnen tussen strijd en loslaten. En als iedereen dat op zijn manier doet dan komt de verandering die BROOD NODIG is ervan zelf.

De energie die ik gebruik is wellicht niet de energie die we gewend zijn en voor veel mensen voor een hoop onrust zorgt. Want wat ik doe heeft net als overigens uw eigen handelen invloed op het geheel. Laat ik u dit zeggen. De energie die de laatste tijd zich eigen had gemaakt over de aarde was een beetje vlak geworden en was toe aan wat prikkels die het een en ander weer een beetje in beweging bracht. De reden dat het een beetje vlak was geworden heeft te maken met de controle van het systeem waar u zich in bevindt. Met andere woorden. Velen zijn druk met overleven en hebben eigenlijk geen tijd om op onderzoek uit te gaan van wat er zich nu eigenlijk allemaal aan het afspelen is. Het systeem zorgt voor de controle en u die in het systeem vast zit draait min of meer een beetje op de automatische piloot mee. Vandaar dat het nodig was de bestaande energie een beetje te mengen met een nieuw soort energie zeg maar.

Dat is een beetje het verhaal van de strijd die onder andere ik voer. De energie wijkt wat af van dat wat we gewend zijn. Maar soms kan dat een positief effect hebben. De energie kan dan zo heftig zijn dat het invloed gaat uit oefenen op de bestaande energie. Het gaat zich langzaam mengen. Vandaar dat het nodig kan zijn dat er naast mensen die op een rustige manier de energie beïnvloeden mensen zoals ik nodig zijn die het wat ruwer doen. Dat komt omdat de wereldwijde energie bijna letterlijk tot stilstand was gekomen. En om iets dat bijna tot stilstand is gekomen weer een beetje in beweging te krijgen kan soms een beetje geweld nodig zijn. Dat is eigenlijk kort door de bocht de energie die ik probeer in te brengen.

In eerste instantie zal dat op weerstand stuiten maar dat komt omdat we al heel lang gebruik maken van de zelfde energie en dat is weer de reden dat deze bijna tot stilstand is gekomen. Mensen die dan met enigszins geweld inbeuken op de bestaande energie doen diegenen die werken met de bestaande energie eigenlijk een beetje pijn. Vandaar dat men zich verzet. Totdat de nieuwe energie zich een beetje GEMENGD heeft met de oude en de kleuren een beetje in elkaar over gaan lopen. Dat is een beetje het verhaal van strijd en loslaten…..

Published by Frank Buijs

A job to do.

5 Replies on “De rol van hulpverlener

 1. Dan volgt nu een bericht van Pim. Zoals hij zelf mooi aangeeft; en daar kan dan eerder iets van binnenkomen dan bij de ‘die hard’ wappie materie.

  ELKAAR HELPEN

  Wij, de groep wappies/snappies/compleetdenkers/etc, helpen elkaar op verschillende manieren. En volgens mij zijn er nog mooie dingen die we voor elkaar en met elkaar kunnen doen.

  Één van die dingen is elkaar helpen in het delen van informatie die een bepaalde toegankelijkheid heeft. Want velen van ons delen informatie met anderen die nog niet wakker zijn, om zo bepaalde zaken zichtbaar te maken voor de massa. En sommige video’s of docu’s zijn nou eenmaal toegankelijker dan andere, en daar kan dan eerder iets van binnenkomen dan bij de ‘die hard’ wappie materie.

  Daarom lijkt het me fijn als we elkaar helpen in het delen van linkjes naar video’s, docu’s, interviews etc die je zou kunnen delen met familie, vrienden of collega’s die net wat verder willen kijken dan de mainstreammedia.

  Ik heb zelf drie voorbeelden.

  De Britse docu ‘Safe and effective, a second opinion.’ Een ‘nette’ docu, die goed in elkaar zit en ogen kan openen. Gemaakt door iemand die bij de BBC heeft gewerkt. Geen diepgang in wat er werkelijk achter de prik zit, maar dat kan juist een voordeel zijn.
  Linkje (met Nederlandse ondertiteling):
  https://www.blckbx.tv/corona/de-nieuwe-docu-over-veilige-en-effectieve-vaccins-die-het-internet-bestormt

  De docu ‘Stik, stof tot nadenken’. Ook zeer toegankelijk. En geeft duidelijk een heel ander beeld dan de mainstreammedia. Linkje:
  https://youtu.be/ffe3R3d6-1w

  Het interview met voormalig NOS directeur Bauke Geersing. Kritisch op het falen van de NOS en mainstreammedia, met een aantal interessante fragmenten, zeker voor mensen die nog in de objectiviteit van de mainstreammedia geloven.
  Linkje:
  https://youtu.be/iAC3hnW1TV8

  Heb jij linkjes naar video’s, een docu of interview die toegankelijk zijn? Dingen die duidelijk verder gaan dan mainstream maar niet zo ver dat er deuren worden dichtgegooid door mensen die de inhoud te spannend vinden?

  Deel het in de comments! Zo helpen we elkaar 💚

  Vergeet hierbij dit hele proces dat je een ander niet het ontwaken in kan duwen of trekken. Mensen kunnen stappen zetten waar ze aan toe zijn. Maar soms kun je mensen wel een beetje helpen met een klein duwtje in de goede richting 😉

  Heb een magisch Nu,
  Pim Smit

  Telegramkanaal Pim Smit (spiritueel leraar en channel):
  t.me/pimsmit

  Ꮆ丨几卂’s 匚ㄖᗪ乇S
  Ꮆ丨几卂’s mijmering: arrogant?

  Als ik onder andere tegen mijn cliënten vertel dat ze best eens egoïstischer mogen zijn en dat ze eerst eens aan zichzelf moeten gaan denken, kijken ze mij aan als een Bambi die in de koplampen van een auto kijkt.

  Zo ook in mijn omgeving. Ik krijg direct de opmerking ‘dat de ander toch belangrijker is’ teruggekaatst. Zoiets als ‘je doet het voor een ander!’

  Nou, … je bent hier alleen gekomen. Je doet alles toch echt voor jezelf. En als jij goed en liefdevol voor jezelf bent heeft de ander daar alleen maar profijt van. Jouw wereld draait echt om jou.

  Het woord egoïstisch heeft zo’n nare toon in vele oren, maar is overduideluck een vette programmatie. Want als jij aan jezelf denkt, kan je nog steeds empatisch zijn voor hen om je heen.

  Je zal je zelfs beter kunnen verplaatsen in de ander, omdat jij je ego meer onder controle hebt. Het draait om jouw centrum. Ik heb het hier niet over egocentrisch, want het ego zal je loslaten.

  Als ik de woorden opzoek, begrijp ik al dat ‘gestuiterd’ wel. Want zelfs de betekenissen klinken ‘wreed’.

  De overeenkomst tussen beide woorden is: je niet kunnen inleven in een ander, een gebrek aan empathie. Maar een egoïstisch persoon weet heel goed dat de ander ook belangen heeft, terwijl een egocentrisch persoon die belangen vaak niet eens kent.

  Het verschil wordt goed weergegeven met de voorzetsels ‘naar’ jezelf ‘toe’ en ‘vanuit’ jezelf. Egocentrisch is minder negatief dan egoïstisch, dus als je iemand een beetje egoïstisch vindt, kun je ook egocentrisch gebruiken.

  Naast deze woorden bestaat ook egotistisch. Dit woord heeft een andere kleur. Het betekent dat je altijd je eigen doelen najaagt, en je niets aantrekt van het oordeel van anderen. Positief geformuleerd is het ‘met gevoel voor eigenwaarde’.

  Maar als die karaktertrek anderen irriteert of de omgang met anderen belemmert, wordt het ‘arrogantie’ of ‘zelfingenomenheid’.

  Volgens deze omschrijving ben je dus arrogant of zelfingenomen als je anderen triggert. Lieve hemel!

  Jij bent de nummer 1 in jouw wereld. Als dat anderen triggert is er blykbaar iets waar de ander heel erg aan moet werken bij zichzelf.

  Wees lekker jezelf. En terwijl jij aan jezelf werkt en daarmee een nog mooier mens wordt, is dat alleen maar een win-win situatie voor je hele omgeving.

  In lack’ech ©️Gina
  @Ginas_codes

  https://t.me/lichtflits/4667

 2. ALS JE DIT GEMIST HEBT

  Dan zou ik zeker alsnog even kijken. Ilana Rachel Daniel raakt velen met haar mooie woorden. Vanuit een open blik naar wat er is, inclusief het diepste duister, vol vertrouwen de toekomst in.

  Wat mij betreft mag blckbx meer van dit soort materiaal gaan uitzenden. Een andere balans in ‘dat wat er gebeurt’ versus ‘dat wat we willen’, die meer gaat richting ‘dat wat we willen’. Dat zou mij meer aanspreken. Of meer richting dienstbaarheid bewegen in dat wat er gebeurt.

  Als dit soort video’s veel views krijgt is dat ook een mooi signaal. Dus als je nog niet gekeken hebt en je hebt 11 minuten over, hier is de link:

  https://www.blckbx.tv/binnenland/leven-in-achterdocht-en-angst-werpt-geen-vruchten-af-ilana-rachel-daniel

  Heb een magisch Nu,
  Pim Smit 💚

  Telegramkanaal Pim Smit (spiritueel leraar en channel):
  t.me/pimsmit

  https://t.me/pimsmit/418

 3. Zo duidelijk

  Soms is de oplossing van
  een probleem zo duidelijk,
  dat je niet begrijpt waarom
  degene die je wilt helpen
  het niet ziet, of het niet
  van je aanneemt.

  Je snapt niet waarom
  iemand je niet gelooft dat
  het echt het beste voor degene is
  om dat te doen wat jij voorstelt.
  Eigenlijk begint het je te frustreren
  dat iemand zo’n prachtige
  oplossing laat liggen.

  We zijn er allemaal wel
  eens ingetrapt.
  We willen stukjes van de ander
  overnemen, controleren,
  desnoods dwingen
  om te doen wat jij zegt.

  De reden dat dit niet werkt
  en nooit zal werken is
  dat je voorbij iemands
  vrije wil probeert te gaan.
  Voorbij de lessen die iemand
  mag gaan leren in dit leven.

  En dat levert altijd frustratie
  voor jezelf op omdat je
  vanuit je ego gaat handelen.

  Natuurlijk mag je advies geven,
  maar als er niet om wordt gevraagd,
  is je antwoord zinloos.

  Als je last hebt van
  de houding van de ander,
  kijk dan naar jezelf.
  Waarom moet de ander
  doen wat jij wil ?
  Vaak heeft het antwoord
  met jezelf te maken.

  Zo kom je samen in een
  energie waar de oplossing
  niet te vinden is.
  En zo voed je samen iets
  wat nog groter wordt
  dan dat het al was.

  En voordat je het weet ben je
  een onderdeel van het
  probleem waar jij in het begin
  zo goed de oplossing van wist.

  Als je een keer in de gaten
  hebt dat het energetisch zo werkt.
  Dat het oordeel wat je
  op een ander legt altijd weer
  naar je terug komt.

  Weet je ook dat als je
  ongevraagd advies gaat geven,
  je altijd ergens in terecht komt
  waar je eigenlijk niet zou willen zijn.

  Lichtflits – Puur Anniek
  Uit het boek: Eigen- Wijsheid
  http://www.lichtflits.com

  https://t.me/lichtflits/4873

  https://t.me/BeautifulUniverse11/46858

 4. ERG MOOI BOEK (EN GRATIS!)

  Dit mooie boekje van 76 pagina’s is gratis te downloaden. Het gaat over de autonome mens. Er wordt een stukje achtergrond gedeeld over hoe onze maatschappij ontstaan is, er wordt omschreven wat de autonome mens is en wat jij kan doen.

  Het boekje met als titel ‘De overheid heeft niks over mij te zeggen’ geeft antwoord op bepaalde vragen.
  Waarom heb jij eigenlijk een achternaam? Wie heeft dat bedacht en waarom?
  Hoeveel belasting betaal je eigenlijk? (Waarschijnlijk veel meer dan dat je denkt)
  En waar gaat een deel van dat geld naar toe?

  De auteur, Henk vdf Fransen, schrijft zelf over dit boek:
  “Dit boek is mijn antwoord op de framing van autonome mensen in de media als: asociaal, radicaal en complotdenkers. Ik hoop dat het de lezer een heel andere kijk geeft op de autonome mens en dat het velen aanzet zich verder in het onderwerp autonomie te verdiepen.”

  We gaan een tijd in waarin liefde weer de drijfkracht wordt achter ons handelen. Op angst gebaseerde onderdrukking hoort daar niet in thuis. Het pad naar meer vrijheid is een prachtig pad, en kennis over bepaalde zaken kan daar enorm in helpen.

  Henk is een bijzondere man, die ik jaren geleden een keer heb ontmoet. Zijn liefde voor een mooiere toekomst is erg voelbaar in zijn boek. En mensen die ‘Bondgenoot, autobiografie van een immuuncel’ hebben gelezen, herkennen zijn heerlijke schrijfstijl.

  Heb een magisch Nu,
  Pim Smit 💚

  Telegramkanaal Pim Smit (spiritueel leraar en channel):
  t.me/pimsmit

  Link naar het boekje:

  https://genezendvermogen.nl/de-overheid-heeft-niks-over-mij-te-zeggen-tenzij-ik-daar-in-alle-vrijheid-mee-instem/

  https://t.me/pimsmit/490

  En we werkten nog lang en gelukkig 18 februari 2013

  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2012-2013/werkten-lang-gelukkig.html