Het komt allemaal goed. Als U begrijpt wat ik bedoel…..T.a.v. Ivo Opstelten Posted by Apollo Solaris on Mei 25, 2014 in Big Brother is watching you, Nieuws, Over mij, Teamwork | 19 comments

De brief die ik vandaag post was gericht aan de heer Opstelten, werkzaam voor Justitie. Begrijpt u ? ….”veiligheid en justitie”….

O.. niet alle linken werken meer. Backup van de oude site staat HIER

Het komt allemaal goed. Als U begrijpt wat ik bedoel…..T.a.v. Ivo Opstelten

Beste Ivo,

Momenteel ben ik bezig om wat frisse wind door politiek Den Haag heen te blazen. De reden is dat ik het idee heb dat jullie een beetje vast zitten. Nu ben ik begonnen met het aanschrijven van een tweetal collega’s  en dat zijn Lodewijk Assher en Jeroen Dijsselbloem. HIER staat de brief aan Jeroen en HIER die aan Lodewijk. Het advies dat ik geef in de inleiding van deze twee brieven geef ik ook aan jou. Dan hoef ik niet steeds in herhaling te vallen snap je?

Graag wil ik met je terug gaan naar een toespraak die je gehouden hebt in december 2012. Dit artikel staat HIER.  Daarin geef je aan de oorlog te zullen verklaren aan agressief “tuig”. Op agressieve mensen zit inderdaad niemand te wachten dat ben ik helemaal met je eens.  Nu ligt de reden dat mensen agressief worden of met VUURWERK gaan spelen zoals in het krantenartikel geschreven staat net iets gecompliceerder. Want is het niet zo dat kinderen nog moeten leren? Met andere woorden zijn diegenen die het vuurwerk te koop aanbieden niet een beetje verantwoordelijk voor het feit dat jongeren ermee gaan spelen? Kinderen zitten in de opgroei fase. Dan  lijkt het mij niet meer dan juist dat ze nog moeten leren toch?  Beetje vergelijkbaar met DIT VERHAAL.  De uitleg staat erbij.

Maar ik wil eigenlijk ergens anders naar toe en dat is het volgende, Er is een hoop mis en ik denk dat je als minister van veiligheid en justitie een meer dan belangrijke taak hebt die je zo serieus mogelijk wilt dienen. Vandaar dat ik je schrijf want er is iets heel goed mis. Naast de eerder genoemde voorbeelden heb ik kennis mogen maken met de waanzin van het justitiële apparaat. Vandaar dat ik dan ook in de brief aan je collega Lodewijk spreek over de oude vertrouwde paden. Die paden zijn niet een beetje doodlopend maar een beetje heel erg veel. laat ik het uit verder toe gaan lichten.

Ik ben zelf ooit een verkeersovertreding begaan en de brieven staan HIER. Sommigen zijn best wel opstandig maar dat heeft te maken met het feit dat ik in ben gaan zien dat er iets heel goed mis is. En gezien de reacties op alles wat ik geschreven en gedaan heb is deze conclusie volgens mij wel een juiste.  Mijn bezwaar die HIER staat zegt eigenlijk meer dan voldoende maar ik snap dat jullie die een beetje vast zitten in een systeem dat niet echt rekening houdt met menselijke factoren hier niet zo veel mee kunnen vandaar dat ik wat verder met je op deze materie in wil gaan.

Ik ben ooit op een artikel gestuit waarin stond dat justitie het innen van boetes belangrijker vindt dan de verkeersveiligheid. Ik zoek het artikel nog wel voor je op maar als verkeersveiligheid niet de eerste prioriteit heeft mag ik je dan vragen wat dat dan wel is? Daar ben ik wel heel erg nieuwsgierig naar. Het is toch VEILIGHEID EN JUSTITIE ?  Een tijdje geleden zijn de boetes meer dan verdubbeld. Ik geef HIER een uitleg en daar staat het volgende;

“Want waar trek je de grens? Hoe ver kan diegene die de andere wil onderwerpen dan wel niet gaan? Ik vindt dit geen prettige gedachte u ook niet?”

Een andere brief waarin ik onze grondwet betrek die op zijn zachts gezegd aardig wordt verkracht staat HIER  Als je die rustig gaat doorlezen dan zult je het met me eens zijn dat het niet helemaal goed gaat toch?
Enfin je zal er vast een reden voor hebben. Alleen trap ik er niet meer in en dat is de reden dat ik mij tegen alles wat niet correct is verzet en helaas is dat zo goed als alles. Want als in het geval van verkeersveiligheid niet de veiligheid de eerste prioriteit heeft en wij mensen zijn emotionele wezens die gestuurd worden door emoties en dus wel eens ongewild te “hard” kunnen rijden zonder dat we daar erg in hebben of kwade bedoelingen hebben en daarvoor “gestraft” moeten worden dan is er inderdaad iets heel goed mis. Toevallig stuitte ik op DIT ARTIKEL.

Nu vraag ik je de volgende FILM  te gaan bekijken. Daarin wordt pijnlijk de waanzin van dit alles duidelijk. We willen de bevolking beschermen tegen een paar individuen die minder goede bedoelingen hebben. Om de bevolking te “beschermen” tegen die paar individuen met dus minder goede bedoelingen gaan we de hele bevolking lastig vallen met camera’s en ander toezicht waarmee de burger steeds meer belemmert wordt in zijn vrijheid. Beetje het verhaal van 1984.

Ik zit daar niet op te wachten en als je het plaatje een beetje begint te overzien weet ik zeker jij ook niet. Wellicht heb je zelf kinderen of kleinkinderen. Ik neem aan dat je die in een wereld wilt zien opgroeien waar we met respect met elkaar omgaan. De weg die we nu aan het inslaan zijn is allesbehalve een weg van samenwerking maar van de grootst mogelijke zelfdestructie. Daar ben ik niet voor geboren. Niemand eigenlijk maar om de een of andere reden wil het maar niet lukken om de koppen de zelfde kant uit te krijgen. Nu heb ik me voorgenomen om daar een beetje verandering in aan te gaan brengen. Het aanschrijven van ministers die posities bekleden waarin ze ook daadwerkelijk iets voor hun burgers kunnen gaan doen lijkt me wel een goeie eerste stap.

Graag verneem ik van je hoe jullie van plan zijn om het tij te doen keren of met andere woorden die andere weg in te slaan. Wachten totdat het scenario van de film 1984 zich langzaam gaat voltrekken is niet datgene  waar ik op ga wachten. Vandaar dat ik een heel klein beetje actie vraag net zoals in de brieven aan je collega’s.  De overige ministers zal ik ook aan schrijven want zoals je in deze brief kunt lezen is zo goed als alles wel toe aan een radicale verandering. Sommige mensen zullen dan zeggen als jij het beter weet doe het dan en dat is precies wat ik ga doen. Ik weet het inderdaad beter. Maar ik heb er weinig behoefte aan om het allemaal alleen te moeten doen vandaar deze werkwijze. Op zoek naar mensen die langzaam het lampje zien gaan branden.  Als het lampje eenmaal brandt dan help ik ze verder wel weer op weg.  Enfin ik hoor graag van je .
Hartelijke groet ~Frank Buijs

Published by Frank Buijs

A job to do.

2 Replies on “Het komt allemaal goed. Als U begrijpt wat ik bedoel…..T.a.v. Ivo Opstelten Posted by Apollo Solaris on Mei 25, 2014 in Big Brother is watching you, Nieuws, Over mij, Teamwork | 19 comments