Het roer moet echt om T.a.v. Alexander Pechtold Posted by Apollo Solaris on mei 28, 2014 in DING DONG (*), Nieuws

Korte toelichting. Omdat er vrij veel ophef is betreffende deze man, heb ik de brief van 2014 opnieuw gepost. Advies; lees het met een OPEN MIND…..

Beste Alexander,

Deze week staat bij mij in het teken van vernieuwing. Ik heb een begin gemaakt om de plannen die  in mijn hoofd zitten en waar ik het afgelopen anderhalf jaar aan gewerkt heb naar buiten toe uit te dragen. Dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als het plan van aanpak zo radicaal afwijkt van dat wat we gewend zijn. Het is zeg maar eventjes een heuse schok.

Nu heb ik deze week meerder brieven geschreven en die staan keurig HIER verzameld. Die van jou komt er straks tussen te staan en wie weet wie ik nog meer allemaal op de korrel neem maar nu ben ik bij jou aangekomen. Ik snap dat het op zijn zachts gezegd schrikken is. Iemand vanuit de bevolking die zichzelf  “Apollo” noemt en nota bene uitspraken doet die de bloemetjes in de vaas doen verwelken komt het in politiek Den Haag eventjes vertellen. Ik denk dat er geen groter contrast mogelijk is. Den Haag…..een beetje een mannenbolwerk met een aantal vrouwen, die sorry dames , ook een beetje mannelijke trekjes hebben. Vandaar dat ik in de brief aan Jolande spreek over  DE BALANS. Die is een beetje zoek. We moeten onszelf weer gaan uitvinden en langzaam gaan ontdekken. Weg van de automatische piloot of noem het de balans terug vinden. In de brief aan Jolande staat een link waarin ik alles verzamel dat met deze balans te maken heeft.

Op dit moment worden de beslissingen in politiek Den Haag gedaan op basis van het democratisch gedachtegoed wat op zich een mooie gedachte is, maar eigenlijk kan een kapitalistisch systeem aangestuurd door een democratie niet werken. Karl Marx omschreef dat dan ook in zijn boek “HET KAPITAAL“. Nu is het niet mijn bedoeling om dit boek als leidraad te gaan nemen want veel wat daar in staat beschreven zijn ook weer oude denkbeelden maar een punt wil ik hier nog wel graag benadrukken en dat is de volgende,

Hij gaf dus zoals ik hierboven  al schrijf dat het dan ook niet kan werken. Laat ik het heel kort proberen te omschrijven. Kapitalisme heeft als kern economische groei. Democratie heeft als kern samen beslissingen nemen.

Dat kan natuurlijk op termijn nooit goed blijven gaan. Het systeem loopt uit de hand omdat we steeds meer willen en te veel mensen willen dan beslissingen nemen over een reeds ontspoort systeem omdat die eigenlijk ook meer willen. Daar gaan we dan met zijn allen over vergaderen om dat wat we besproken hebben uiteindelijk weer voor te mogen leggen aan een andere groep met mensen die zich over dat wat er is bedacht gaan buigen om er ook over na te mogen denken en als er wat bijgeschaafd of veranderd moet worden het oorspronkelijke idee te verwerpen of terug naar de kamer te sturen voor een herziening,  terwijl de basis,  (HET KAPITALISME) eigenlijk  al ontspoort is. Dat gaat natuurlijk niet werken. Het spreekt voor zich dat dit een klein beetje zwart wit gesteld is,  maar vaak brengt dat de boodschap beter over. Ik heb niet zo heel veel met grijs. Staat ergens in een blog van mij tot in de puntjes uitgelegd.

Vandaar dat ik dat dan ook probeer duidelijk te maken. We zullen niet een beetje anders moeten gaan denken maar we zullen RADICAAL anders moeten gaan denken, handelen en ook doen. Eigenlijk gaf Karl Marx in zijn boek voorzichtig aan dat een dictatuur uiteindelijk een op zich betere structuur heeft. Het probleem zit hem dan echter in de KLEINE GROEP die de scepter zwaait. Zij moeten door en door betrouwbaar zijn en ten alle tijden voor het hoogste goed gaan. Geld mag nooit een rol kunnen spelen in de keuze’s en beslissingen die ze maken. Maar als geld zoals we dat in de huidige vorm kennen en het kapitalisme wat uiteindelijk “meer” betekent verdwijnen dan wordt die rol natuurlijk een heel stuk eenvoudiger. Snap je?

Eigenlijk kun je het kapitalisme gecombineerd met een democratie zien als EEN EXPERIMENT. Soms moeten we experimenteren om er achter te moeten komen dat iets niet werkt. Is ook niet zo heel erg vreemd want als je het niet hebt meegemaakt hoe kun je dan tot de conclusie komen dat iets niet werkt. Dat gaat natuurlijk niet. Maar ik denk dat we nu langzaam wel tot de conclusie gaan komen dat deze weg die we momenteel bewandelen een enkele reis naar DE AFGROND is.

Vandaar dan ook het RADICAAL ANDERS denken. Daar zijn mensen voor nodig die de handen ineenslaan. Mensen die daadwerkelijk zoals ik een andere brief aan een van je collega’s aangaf de spreekwoordelijke “koe bij de horens” vatten. Dat kan alleen als er een aantal dingen overboord gaan. Dingen die er nu voor zorgen dat het eigenlijk nooit goed kan komen. Dat heeft te maken met de belangen die er zijn. Het is allemaal zo met elkaar verstrengeld dat het haast chirurgisch werk is om alles weer op de rit te krijgen. Ik denk heel eerlijk gezegd dat er geen chirurg ter wereld is die deze draadjes weer aan elkaar kan knopen. Sterker nog de chaos zal alleen maar groter en groter worden. Er moet geen chirurg aan te pas komen maar meer de botte bijl.

Gewoon iemand die zegt klaar met deze tam tam. Het wordt geen nieuwe wijn in oude vaten maar gewoon nieuwe wijn in geheel nieuwe vaten. Of met andere woorden we gaan het systeem doorknippen en we maken een frisse start. Het klinkt allemaal als een sprookje en voor heel veel mensen zo onwaarschijnlijk als het maar zijn kan maar toch gaat dit hem worden. Dat is niet zo zeer omdat ik het wil maar om dat er geen andere weg is. Moeder aarde heeft aangegeven dat haar kinderen er een grote bende van maken en dat het schip dreigt te zinken. Daarom is er een STAPPENPLAN in werking gezet en GOD heeft inderdaad de regie. Ik ben niets meer dan een instrument van GOD net als jij of ieder ander mens. Maar als je niet meer weet hoe je het instrument moet bespelen dan heeft GOD niets aan je . Dan moet je dat eerst weer gaan leren want uiteindelijk kunnen we dat allemaal. We zijn alleen een beetje DE WEG KWIJT. Dat is eigenlijk een van de redenen dat er EEN PLAN is opgezet. Ik mag met dit hele verhaal meedoen en daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op maar het gaat niet om mij. De aarde is het allerbelangrijkste in dit hele verhaal. Zij heeft hulp nodig en dat kan alleen als er mensen zijn die in gaan zien dat het inderdaad 12.00 uur is en dat de koppen echt bij elkaar moeten voordat we inderdaad straks allemaal het verhaal te lezen krijgen van die koe….( Je weet wel in zijn re…..)

Enfin. Om een lang verhaal kort te maken. Er is dus een op zich kleine groep met mensen nodig die constructief gaat samenwerken en die beslissingen mag en kan gaan nemen zonder eerst verantwoording af te moeten leggen aan anderen. Dat is eng maar je zult zien dat als diegenen die op DIE POSTEN gezet gaan worden en inderdaad vanuit het grotere plaatje gaan denken en natuurlijk handelen dat dit op zich een hele prettige manier van werken is. Neemt niet weg dat er natuurlijk heel veel  mensen nodig zijn om tot het geheel te komen maar beslissingen nemen moet uiteindelijk niet in de handen van een al te grote groep met mensen komen. Dan kom je weer in het oude verhaal terecht en de naam WELCOME IN THE NEW WORLD zegt het natuurlijk ook wel weer een beetje. Het wordt een nieuwe wereld. Het oude kan overboord. Zie het als een geboorte van iets nieuws. Het gaat allemaal niet vanzelf en de weerstand zal in eerste instantie ongekend groot zijn maar dat zijn niets meer dan baringsweeën. Het nieuwe is al volop in werking. Eigenlijk zie je het wereldwijd al wel een beetje gebeuren. Er ontstaan KLEINE GEMEENSCHAPPEN die voor elkaar gaan zorgen. Er kan wel op globale schaal samenwerking plaats vinden alleen moeten er geen belangenverstrengelingen meer zijn. Nu is het eigenlijk een groot wespennest.

Het is dan ook de zwaarste BEVALLING die de mensheid ooit gekend heeft. Die komt er niet vanzelf. Maar uiteindelijk gaat het gewoon gebeuren. Dat komt omdat er steeds meer mensen in gaan zien dat het inderdaad zo niet verder kan. We zijn op weg naar zelfvernietiging en volgens mij is de betekenis van evolutie vooruitgang. We staan dus eigenlijk aan de vooravond van een stap in de (r)evolutie.  Best wel mooi eigenlijk als je hier serieus over na gaat denken. We hebben dus allemaal de mogelijkheid om aan iets nieuws te beginnen. We hoeven het alleen maar te omarmen in plaats van er tegen te vechten. Helaas is dat wel vaak de eerste reactie zoals je in het plaatje onder aan dit bericht kunt zien. De kleuren die ik en anderen probeer in te brengen zijn zo fel dat de bestaande kleuren eigenlijk een beetje in de spreekwoordelijk schok toestand terecht komen. Er zijn zelfs bestaande kleuren die zich met hand en tand zullen gaan VERZETTEN. Die kunnen het oude niet loslaten en grijpen naar alle mogelijke middelen om het te behouden. Die mensen moeten dus eigenlijk overboord. Dat is hard snap ik maar is uiteindelijk wel het beste. Een beetje te vergelijken met een klas waar een iemand zit die de boel verziekt.  Die ene persoon is in staat om de hele sfeer in de klas te verzieken. Daarom is het zo belangrijk om voor dat er een begin gemaakt kan worden inderdaad mensen bij elkaar moeten komen die in staat zijn om spijkers met koppen te slaan. Hamertje tik gaat hem niet worden. Het moeten mensen zijn die met groot gereedschap om weten te gaan zonder dat ze blessures maken. Beetje het idee van ECHT VERBINDEN.

Goed beste Alexander, ik hoop dat je er wat mee kunt en dat je in Den Haag in de spreekwoordelijk wandelgangen alvast een balletje op kan gooien dat je een brief gekregen hebt van Apollo die het gas erop heeft gezet. Niet letterlijk natuurlijk maar je snapt natuurlijk wel dat te lang ronddwalen en praten niet de weg is. We moeten weer van praten naar meer DOEN. Suc6!~Frank Buijs

 

 

Published by Frank Buijs

A job to do.

2 Replies on “Het roer moet echt om T.a.v. Alexander Pechtold Posted by Apollo Solaris on mei 28, 2014 in DING DONG (*), Nieuws

  1. RELATED: The Impossible Hamster | We beginnen te beseffen dat er iets niet klopt.

    RELATED: Alle artikelen op deze site worden belangeloos geschreven ten bate van ‘hue-manity’ en mogen gerepubliceerd worden, mits de bronnen worden gerespecteerd.

  2. Eerlijk is eerlijk ik volg wat er in het NL staatscircus gebeurt niet. Maar ik zit wel op twitter / https://gab.ai/home en daar komt zo nu en dan het nodige m.b.t. dit circus voorbij. Ik begrijp dat de heer Pechtold het toneel heeft verlaten en dat er een nieuwe trekpop voor terug is gekomen. Waarom trekpop ?

    Dit Old boys NETWORK heeft het in principe voor het zeggen en geeft gezicht aan de politiek. Ik zeg in principe want ook zij hebben verantwoording af te leggen maar dan gaan we weer richting HET VERHAAL VAN ALICE….

    Een ander individue die aardig haar best doet om als trekpop te fungeren kunt u in de Tweet hieronder terugvinden.

    RELATED: Six former U.S. Presidents have warned the public about an invisible “shadow government” secretly running the United States behind the scenes, who have an “incredibly evil intent”.