17 oktober is uitgeroepen door de Verenigde Naties tot Wereldarmoededag

395628_10151563149108908_407394154_n
 
 
WIE IS EEN?
EEN is iedereen die zich inzet tegen armoede! EEN wil een wereld zonder extreme armoede en honger. Dat kinderen en moeders niet meer onnodig sterven. Dat iedereen toegang heeft tot onderwijs, schoon drinkwater en gezondheidszorg. Lees meer
17 oktober is uitgeroepen door de Verenigde Naties tot Wereldarmoededag. Dan zijn we wereldwijd EEN tegen armoede. Deze site probeert automatisch alle nieuws en informatie te verzamelen over deze belangrijke dag en de Millenniumdoelen die er aan gekoppeld zijn.
De wereld staat nu op het punt om belangrijke keuzes te maken. De deadline voor de Millenniumdoelen (2015) komt snel dichterbij en er wordt politiek al druk gewerkt aan de post 2015 doelen. Terwijl wij ons dagelijks geconfronteerd zien met voedsel-, klimaat- en financiële crises. De werkloosheid is hoger dan ooit, en door de financiële crisis neemt de ongelijkheid verder toe.
De afgelopen jaren coördineerde het internationale netwerk Global Call to Action against Poverty (GCAP) in samenwerking met de Verenigde Naties de internationale actie ‘Stand Up and Take Action’. Samen met miljoenen mensen, bedrijven en beroemdheden wereldwijd. EEN, het Nederlands Platform Millenniumdoelen en vele andere organisaties deden daaraan mee.
De inspanningen van de organisaties gaan natuurlijk het hele jaar door en daardoor is de klassieke jaarlijkse campagne veranderd in een meer verspreide communicatie, zowel in tijd als in vorm. Maar nog steeds wordt deze dag in Nederland aangegrepen om weer extra aandacht te vragen voor de ongelijkheid in de wereld.

1 Reply on “17 oktober is uitgeroepen door de Verenigde Naties tot Wereldarmoededag