Stop met denken! | Do more than just exist!

Het hieronder vermelde artikel ” Stop met denken!”  heeft in februari 2008 gestaan in het blad VVP (weekblad voor financiële dienstverleners). Het artikel is destijds geschreven door Ivo ValkenburgIk heb Ivo expliciet om toestemming gevraagd om dit artikel hier te mogen publiceren. Het artikel heeft mij destijds geïnspireerd. Met name de gedachte dat het tijd wordt voor terugkeer van de hele mens. (zie artikel hieronder). Ik heb een aantal links toegevoegd mocht je meer informatie betreffende de beschreven personen en de gehanteerde termen willen lezen. In de zomer van 2008 ben ik voor mijzelf begonnen. In eerste instantie met het geven van spinninglessen, wat ik nog steeds doe en later mijn oorspronkelijke werk dat ik tot dat jaar in loondienst had gedaan, het geven van hypotheekadviezen. Mijn drie kinderen vertrokken voor een periode van 3 jaar naar Curaçao met hun moeder en haar nieuwe man die daar tijdelijk een baan kreeg aangeboden. Daardoor heb ik een wellicht een radicale keuze gemaakt door op een camping te gaan wonen. Ik heb mijn huidige woning destijds verhuurd en ben op de camping blijven wonen. De foto die je HIER ziet was mijn verblijf voor 12 maanden. In oktober van dat jaar toen de herfst aanbrak besloot ik om er te blijven. De vouwwagen is toen verhuisd naar een andere plek op de camping, meer beschut. Omdat de winter voor de deur stond heb ik samen met een goede vriend een houten vloer van pallets gemaakt met daartussen stro en afgetimmerd met houten planken. Als laatste een dik kleed met daarbovenop een ZIBRO KAMIN kachel om het ook tijdens extreme kou behaaglijk te kunnen krijgen. De koudste nacht in  dat jaar was min 22 graden! In deze periode heb ik André Verdonk leren kennen. Hij runt samen met Anke van Mourik de camping “tussen Hemel en Aarde”. Ik kan nu zeggen dat dit jaar op de camping mij gevormd heeft voor de rest van mijn verdere leven. In 1996 heeft André een boek geschreven met de Titel ” Vrijheid in verbondenheid door Kleur bekennen”. Hij heeft hiervan 60.000 exemplaren laten drukken en deze zijn destijds verspreid. Over de inhoud later meer.  Terug naar het artikel dat de inspiratie is geweest voor wat ik nog ga schrijven. Een dienaar van de inspiratie vanuit ons hart; Iedere gedachte die je uitzendt, iedere handeling ooit gedaan, keert tot je terug. Wat je zaait zul je oogsten!

Stop met denken!

Ze bestaan nog steeds. Ook in de wereld van de financiële dienstverlening. De echte realisten. Meestal echte mannen of niet zulke vrouwelijke vrouwen. Puur rationeel. Gezond verstand. Heldere denkers. Goed georganiseerd met massa’s handboeken, normen,procedures,regels en andere vormen van voorschriften. Gaan graag met je in discussie over wat goed of fout is. Hebben hun privé-leven netjes gescheiden van het zakelijke leven. Hebben niet zoveel met dat opkomende gedoe over gevoel en spiritualiteit. En ze zijn o zo allergisch voor zweverigheid. Het denken, doen en laten komt vooral voort uit de stem van het hoofd.

Lieve rationalisten! Het hoofd weet niets! Het is de hoogste tijd om wakker te worden! De Deense wetenschapsjournalist Tor Norretranders ontrafelt al in 1999 in zijn boek ‘HET BEWUSTZIJN ALS BEDRIEGER de mythe van het rationeel denken. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, controleert ons bewustzijn maar heel weinig van wat we doen, denken of voelen. In verhouding tot de totale menselijke waarneming speelt het slechts een zeer beperkte rol. Onze hersenen gooien gigantische hoeveelheden informatie weg om ons in staat te stellen de wereld om ons heen te begrijpen. Dat kost tijd, ons bewustzijn holt daarom achter de feiten aan: als een baseballspeler zou nadenken over de zwaai van zijn knuppel zou hij nooit de bal raken. En wat de mens als bewust ervaart is bovendien een interpretatie van de werkelijkheid: een simulatie, een illusie.

Onlangs deed Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen, hier nog een schepje bovenop. Dijksterhuis legt uit waarom nadenken vaak helemaal niet helpt bij het nemen van beslissingen. Hij beschrijft hoe de verwerkingscapaciteit van ons bewustzijn maar een fractie is van onze totale capaciteit. We kunnen onbewust 200.000 keer zoveel verwerken als bewust. Oei, wat zweverig, maar wel harde feiten. Als het om de verwerkingscapaciteit gaat, is ons onbewuste een moderne computer, en ons bewustzijn niet meer dan een lullig ouderwets telraam, aldus Dijksterhuis.

Slimme rationalisten! Dan komt nu de uitsmijter! De neurofysioloog Benjamin Libet ontdekte tijdens wat experimenten dat ons gedrag wordt ingezet door ons onbewuste. En wij maar denken dat wij met ons volle verstand beslissingen nemen. Niets is minder waar. Ons bewuste neemt een ‘beslissing’, een paar milliseconden nadat het onbewuste al lang besloten heeft het gedrag uit te voeren. De bewuste beslissing is dus niet meer dan een schijnbeslissing!

Geen wonder dat gerenommeerde kenniscentra steeds meer op zoek gaan naar de rol van persoonlijke ervaringen, intuïtie en intentie. Zowel the Harvard Business School  als Insead, de meest toonaangevende business school van Europa, komen na diepgaand onderzoek tot de conclusie dat meditatie en intuïtie tot de beste instrumenten behoren als het gaat om succesvol leiderschap in de 21steeeuw. Doe minder en bereik meer. Onze ‘eigen’ Business Universiteit Nyenrode lanceerde over dit thema zelfs een nieuw magazine. Elk kwartaal kunnen we daarin lezen over de SPIRITUALITEIT VAN HET ZAKENDOEN. U kunt ook het laatste boekje van Kees Dullenmond lezen ( ‘Meer is minder’). Ook dan begrijpt u dat het kompas van ons vlijtige denken alleen op den duur de wereld zal doen ondergaan. Het is tijd voor de terugkeer van de hele mens. Met naast het hoofd (IQ), ook nog de rest van het lichaam ( EQ) en een ziel ( SQ).

Langzaam maar zeker gaat ons denken weer de plaats innemen die het toebehoort. Een dienaar van de inspiratie vanuit ons hart. Uiteraard tieren de geesten van Copernicus ( onderzoek en ratio gaan boven spiritualiteit’),  Galilei ( ‘wetenschap dient zich te beperken tot wat meetbaar is’), Bacon ( ‘het doel van de wetenschap is de natuur te onderwerpen’) en Newton ( ‘als je weet hoe iets werkt, kun je het ook besturen en beheersen’) nog volop in het bedrijfsleven rond. Toch zegt dat weinig over de toekomst. Volgens het bureau Trendslator waren blingbling, botox en bimbo’s de drie b’s van de afgelopen jaren. Voor de komende jaren gelden er drie anderen: bewust, betrokken en betekenis. Dus als je wilt blijven denken: doe het dan in elk geval met gevoel!.

@Apollo Solaris

I AM God’s Divine LOVE in Action I AM God’s Divine WILL and POWER in Action. I AM God’s Divine WISDOM and INTELLIGENCE in ACTION. and I intend to bring PEACE, Love and Light to BALANCE the powers in the world – NOW! I AM APOLLO SOLARIS

APOLLOSOLARIS.COM

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

10 Comments

 1. Het artikel dat hierboven staat is voor mij het begin geweest van mijn zoektocht. Kort na het plaatsen ervan ( November 2012) heb ik een beetje HULP gehad en dat beschrijf ik in mijn BRIEVEN van 2 december van 2012.

  De eerste echte blog die ik geschreven heb heet KLOKKELUIDERONLINE|TREK OOK AAN DE BEL. In deze blog haal ik het artikel dat hierboven staat vermeld nog eens aan. In deze blog leg ik uit waarom het zo moeilijk is om dit te accepteren. U zit muur en muur vast en dat zal ik hier kort proberen toe te lichten. Ik heb geschreven dat eruit komen niets maar dan ook niets met intelligentie te maken heeft. Sterker nog hoe intelligenter iemand is des te makkelijker is hij of zij te manipuleren en deze laatste opmerking zal voor zo goed als iedereen de deur dicht doen vandaar deze kleine toelichting.

  In de Tweet hierboven staat het antwoord. Deze QUANTUM COMPUTER is niets anders dan de verbinding met de mainfraim computer = DIVINE = COSMOS. Alle kennis, alles dat door mensen is geschreven, uitgevonden en ga zo maar door zit in deze computer. Intappen op deze computer is uit de MATRIX komen. De Matrix is het programma waar u in vast zit en dat is uw linker hersenhelft. Daarom is de terugkeer van de gehele mens zo cruciaal want de linker hersenhelft is niets meer dan een computersimulatie, een programma.


  U leert EEN KUNSTJE en beheerst dat tot aan uw dood maar u schiet er niets mee op. U komt niet verder. Verder komen is inzien dat u meer bent dan een computer die een kunstje heeft geleerd. Inzien is wakker worden = het grotere plaatje beginnen te overzien en gaan begrijpen wat de verbanden zijn en inderdaad een start gaan maken met uit HET PROGRAMMA te komen dat u vast houdt. Dit geldt momenteel voor DE GEHELE wereldbevolking op DE STARSEEDS na die hier zijn om de boel open te breken en om de rest langzaam voor te gaan bereiden op wat er op hen af gaat komen.


  STARSEEDS zijn heel simpel zielen die makkelijker uit het programma kunnen komen. Ook voor hen kan het lastig zijn want DE SLUIER die iedere ziel hier op aarde heeft omgelegd gekregen is dik. Heel erg dik en dat heeft te maken met het collectieve bewustzijn. Dus zelfs diegenen die het grotere plaatje beginnen te overzien zijn afhankelijk van het collectieve bewustzijn. Onze aarde is net als u een bewust wezen. Zij is in frequentie aan het STIJGEN en daarom verandert onze realiteit. DE STARSEEDS VOLGEN haar stijging en nemen diegenen die het kunnen en willen volgen mee.


  Het binnen treden van de nieuwe wereld is het moment waarop het collectieve bewustzijn 51% bedraagt. Dan verdwijnt het platform dat deze matrix in stand houdt als sneeuw voor de zon. DIT IS HET MOMENT DAT DE VERBINDING ZAL WORDEN HERSTELD. Met 51% wordt NIET het aantal zielen bedoeld maar het veld dat dit platform in stand houd. HIER kleine toelichting. Nog een tip. Uw programma is beveiligd. Met andere woorden als u denkt eruit te komen zal de beveiliging u terug trekken. Advies VOLHOUDEN!!!!! STS ( Staat in de Tweet hieronder. LINK


  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo

 2. Nu stuitte ik onlangs op het VOLGENDE ARTIKEL en het plaatje heb ik voor u in dit bericht gezet. Maar dat is eigenlijk de kern van het probleem. Het is alleen niet leuk om te lezen of te horen. Vooral niet voor diegenen die hun wand vol hebben hangen met diploma’s waarop staat dat je volwassen bent. Diploma’s waarop staat dat je de waarheid kent. Is niet leuk snap ik maar beter laat de waarheid horen dan helemaal niet toch?

  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo

 3. Zoals u HIER kunt lezen laat ik het feit dat tijd gaat verdwijnen vaker terugkomen. Dat zal ik doen met verschillende artikelen die het verder voor u proberen uit te leggen. Ik spreek in diezelfde reactie over het “Magnetisch veld” of met andere woorden The Connection Between Gaia and the Human Here is the premise, dear ones: “As goes consciousness, goes Gaia. As goes Gaia, goes DNA.”

 4. How the Cabal Maintains Their Power AND WHAT YOU NEED TO DO TO STOP IT – Un-Consent | Beyond BRICS: EXPOSING THE RATS


  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo

 5. De volgende reactie´s zijn gedaan door iemand die er een andere mening op na houdt en dat is natuurlijk zijn goed recht. De persoon in kwestie haalt aan dat wat Eefje probeert te vertellen gebaseerd is op “conspiracy”. Ikzelf denk dat het volgende gebeurt is maar dat is natuurlijk maar een gedachte. Hij gaat vragen stellen en wie verder nadenkt die weet wat er gebeurt als men vragen begint te stellen. U weet eigenlijk dat het kleine mannetje gelijk heeft daarom begint hij vragen te stellen, alleen en dat is eigenlijk wel het grote probleem. Als het kleine mannetje meer dan een punt heeft dan komt het erop neer dat u in een circus leeft en eerlijk is eerlijk. Een keertje naar het circus gaan waar u kunt zien wat poppenkastkinderen met andere levende levens doen kan eigenlijk al niet laat staan als u voortdurend in dit circus rond moet wandelen dan kan het zijn dat het gaat knagen en persoonlijk denk ik dat dit is gebeurt en mocht ik het mis hebben dan wil ik best wel blind zijn hoor….

  Maar kort samengevat; hij heeft geluisterd naar wat Eefje te vertellen heeft en is zich werkelijk rot geschrokken en probeert er nu alles aan te doen om zijn illusie in stand te houden….


 6. Net als het rode olifantje in het plaatje hierboven probeer ik u zo nu en dan een beetje RODE PEPER in uw reet te stoppen maar af en toe vervang ik deze door een wat mildere variant. Teveel rode pepertjes kunnen averechts werken en dat is natuurlijk niet mijn bedoeling. Een tijdje geleden kwam er een dame de berg afgewandeld ergens tussen de bomen waar ik momenteel mijn verhaal vervolg. Ze zag mij bij het vuur zitten en vroeg zich af of ik misschien water voor haar (en haar twee kameraden) aan de kook kon brengen want ze had wel een brandertje meegenomen maar het gasflesje paste niet. Ik ben de beroerdste niet dus zo gezegd zo gedaan. Voordat ze terug ging naar de berghut waar ze bivakkeerden vroeg ze of ze de volgende ochtend ook langs mochten komen om nogmaals van mijn diensten gebruik te maken en wie helpt er nu niet drie dames in nood?

  Eenmaal de volgende ochtend aangekomen namen ze plaats en maakte ik het water warm. We raakten een beetje aan de praat wat mij hier zo alleen bracht. Nu begon ik voorzichtig want gelijk met de deur in huis vallen dat ik een gereïncarneerde Alien ben had waarschijnlijk het theekransje voortijdig doen eindigen dus begon ik heel voorzichtig over mijn beweegreden te vertellen en zo kwamen we na een poosje op het onderwerp gezondheid (szorg) want een van de drie dames had een job aldaar en als ik het goed heb begrepen heeft ze daarvoor aardig moeten studeren.

  Als voorbeeld haalde ik het verhaal “Fluoride” aan. Dat leek mij wel een bescheiden begin dat niet gelijk naar de prullenmand verworpen werd maar helaas liep het anders. Het was een zonnige dag dat moet gezegd worden maar eigenlijk kwam het erop neer dat wat ik probeerde te vertellen eigenlijk quatsch was en wat dat precies betekent probeer ik in DEZE REACTIE een beetje nader toe te lichten, verder altijd positief blijven en u niet gek laten maken…..Al hoewel….

 7. apollosolaris November 13, 2015 at 6:10 pm (Edit)

  TIME IS RUNNING OUT THE ILLUSION FADES AWAY

  AS TIME DISSOLVES AND THE COLLECTIVE ASCENSION ACCELERATES, THERE IS A CHOICE:

  1. REMAIN A HEAD- BASED COAL HUMAN, OR WILL YOU SELF – ACTIVATE TO BECOME,

  2. HEART – BASED CRYSTAL HUMAN? READ MORE

  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vieze uitstoot bron van schone stroom? - Apollo Solaris | Apollo Solaris - […] zijn aan de politiek.  Ik heb nog niets vernomen maar het is dan ook wel heel wat. Iemand die…
 2. Informatie die u ECHT KUNT GEBRUIKEN en die UW WELZIJN bevordert is voor u zo goed mogelijk VERBORGEN gehouden T.a.v. Jet Bussemaker - Apollo Solaris | Apollo Solaris - […] heb verder geen EXAMEN gedaan. Diep van binnen wist ik dat het eigenlijk zo goed als allemaal een WASSEN…

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: