Superfood: een hype of word je er echt gezond van? T.a.v. het voedingscentrum

Lieve mensen van het voedingscentrum,

 

Onlangs stuitte ik op een artikel in het blad “MATHOT” Magazine nr 2 2014. In het voorwoord staat het volgende; Wij kijken naar buiten. Wij zijn nieuwsgierig. We willen weten wat er speelt in de wereld. Wij luisteren goed,stimuleren en inspireren elkaar. En we vergaren continu kennis die we graag delen met anderen.

unnamed

 

Laat ik verder gaan met de laatste opmerking dat we kennis graag delen. Klopt! lijkt mij een goed initiatief ! Als je iets weet dat een ander verder kan HELPEN dan is het goed dat je dit met die ander deelt en dat wil ik hier in dit bericht graag doen. Als onderwerp wil ik graag nemen een artikel dat staat in de koffiehoek en heeft de titel van dit bericht. Nu is het niet mijn bedoeling om mij te gaan mengen in een discussie over wat van beiden nu gezonder is maar wat ik wel wil doen is ingaan op een opmerking die ik in het blad tegenkwam en dat is de volgende; “Je kunt ook gewone producten nemen om gezond te eten”.

Ik denk dat dit klopt. Je kunt met “gewoon voedsel” heel erg gezond leven. Klopt als een bus! Er is alleen een maar en dat is de volgende; Wat is gewoon voedsel?

Met andere woorden weten de mensen nog wat ze kopen? Weten mensen wat er in hun producten zit wat ze iedere dag weer opnieuw eten? Kortom wat is eigenlijk gewoon voedsel?  Om een klein voorbeeld aan te halen. Er zitten veel E STOFFEN in het voedsel dat in de schappen ligt. Daarvan zeggen jullie als het door “Europa” is goedgekeurd dan vormt het geen gevaar voor de volksgezondheid. Misschien is het dan een idee om de rol van Europa in het geheel onder de loep te gaan nemen.  Dan is de kans reëel dat u BEGRIJPT WAT IK BEDOEL.

Kortom, er is een beetje heel VEEL MIS en voedsel is er daar een van.  Als PRODUCENTEN van alles in het voedsel STOPPEN dat ons in de winkels wordt aangereikt en dat niet zo heel erg gezond is dan lijkt het mij een logische stap dat mensen op zoek gaan naar alternatieven toch? Nu is het hier in Nederland nog heilig in vergelijking met Bobbejaanland maar als er niets gebeurt dan wordt het hier ook een grote speeltuin. Nu heb ik wel  BRIEVEN  geschreven gericht aan diverse politici maar of de boodschap echt goed is aangekomen dat weet ik natuurlijk niet. Stiekem hoop ik dat er een lampje is gaan branden of dat er zelfs lampjes bij zijn gekomen maar ik ben daar niet 100% van overtuigd.  Ik wacht het RUSTIG af. Soms moet je ook niet al te veel gas geven want dan gebeuren er ongelukken en dat is niet handig.

Nog even terug naar de rol van Europa. Europa is het schoothondje van DE VS. DE VS is de grootste SCHURKENSTAAT die deze planeet kent. Volgens mij kan ik niet veel duidelijker zijn toch? Hartelijke groet ~Frank Buijs

@Apollo Solaris

I AM God’s Divine LOVE in Action I AM God’s Divine WILL and POWER in Action. I AM God’s Divine WISDOM and INTELLIGENCE in ACTION. and I intend to bring PEACE, Love and Light to BALANCE the powers in the world –NOW! I AM APOLLO SOLARIS

 APOLLOSOLARIS.COM

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

11 Comments


 1. Met andere woorden weten de mensen nog wat ze kopen? Weten mensen wat er in hun producten zit wat ze iedere dag weer opnieuw eten?

  “All Natural” yogurts made with aspartame and artificial coloring chemicals LINK

  Journalist onthult: Zó worden Franse frietjes van McDonald’s gemaakt
  in Gezondheid 14 april 2014 19:00 38 Reacties 188,245 Bekeken

  Michael Pollan is schrijver, journalist en hoogleraar journalistiek aan de Universiteit van Californië – Berkeley. Hij doet voornamelijk onderzoek naar de industriële voedselketen. Pollan heeft een eenvoudige oplossing voor ons kapotte voedselsysteem: we moeten onze afhankelijkheid van corporaties verminderen. LINK


  COVERT METHODS
  A. Chemical Sterilization – for the developed world  fluoride

  Fluoridation is the West’s method of choice for suppressing fertility in both men and women. It has been used throughout the West since 1950 and fluoride is delivered either through tap water, table salt, or milk depending on the country and its level of development. A few select and wealthy nations in northern Europe use compulsory dental plans to ensure that every citizen receives periodic applications of fluoride directly in the mouth. Regardless of the delivery agent used, fluoridation has been imposed on the populace under the pretext that it combats tooth decay, which is completely inaccurate and dishonest READ MORE


 2. Een paprika is toch geen uitvinding? – Dag 203
  Deze week stond er een tweepagina grote advertentie in de NRC van de ketenorganisatie voor duurzame biologische landbouw en voeding Bionext. Zij voeren actie tegen het octrooi dat is verleend aan het bedrijf Syngenta op de rode paprika. Onder de slogan:

  Is een paprika een uitvinding? Nee! LINK

 3. “We can judge our health by our happiness…there is no true healing unless there is a change in outlook, peace of mind, and inner happiness.” -Edward Bach

  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo


 4. Olive Oil Antioxidant Naturally KILLS ALL CANCER CELLS Tested Within An Hour


  Don’t tell the cancer industry! U bent een koe die gemolken wordt. De boer die u melkt, die beschouwt u als zijn of HAAR BEZIT.

  “GOD IS; I AM; WE ARE”
  “BE GOOD, BE LEGAL, TELL TRUTH”
  Love & Light ~Apollo

 5. Nu heb ikzelf in de brief iets over E stoffen geschreven maar ik kan mij zo voorstellen dat dat op enige weerstand kan stuiten zoals wel meer van wat ik schrijf. Vandaar deze aanvulling van de auteur van het boek.

  Het voedingscentrum stelt dat er voor al deze stoffen veiligheidsnormen zijn. De veiligheidsnormen voor additieven hebben echter betrekking op de individuele stoffen en niet op de synergie van het totaal.

  Ook wordt er geen rekening gehouden met de stapeling bij consumptie van diverse voedingsmiddelen met hetzelfde E-nummer of de stapeling van milieucontaminanten in de bodem waar het gewas zijn voeding opneemt. Volgens gerenommeerde toxicologen is bovendien de meetapparatuur waarmee het predikaat “veilig” wordt gesteld niet altijd voldoende gevoelig. Verder strekt het onderzoek naar de toelaatbaarheid van stoffen zich uit over een kort tijdsbestek en niet over de termijn van een mensenleven: Alle risico’s zijn simpelweg nog niet bekend. * Zembla, Zorgwekkende stoffen, 19 december 2013, http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1385247

  Er zijn twee verschillende manieren om iets de onderzoeken, analytisch of verbindend ( Holistisch), Analytisch wordt het geheel opgesplitst in afzonderlijke delen en worden deze onderdelen gescheiden van elkaar onderzocht. een holistische onderzoekswijze gaat ervan uit dat er een samenhang is die niet teruggevonden kan worden in de afzonderlijke onderdelen, maar alleen kan worden waargenomen wanneer gekeken wordt naar het geheel. Daarbij is het geheel altijd meer dan de som der delen, wat wil zeggen dat het effect van de samenwerking tussen de verschillende delen groter is dan de afzonderlijke delen in hun eentje zouden hebben kunnen bereikt ( Synergie)

  De hedendaagse wetenschap werkt vanuit analytisch oogpunt. Natuurfilosofie vanuit een holistische denkwijze.

 6. In de reactie van 17 juni staat “maar alleen kan worden waargenomen wanneer gekeken wordt naar het geheel”.

  Zojuist heb ik in een andere blog een reactie geplaatst die u HIER kunt vinden maar een mooi uitspraak vind ik deze wel. ” “What scientific idea is ready for retirement?”


Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: